Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahmet Türk: “Türkiye’nin komşusu HTŞ olacağına Kürtler olsun; kıyamet mi kopar!”

Yerine 3. kez kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Mardin’de Demokratik Birlik İnisiyatifi’nin düzenlediği konferansta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerine 3. kez kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet

Türk, Suriye’nin Kürtler için “kırmızı çizgi” olduğunu belirterek, “HTŞ Türkiye’ye komşu olacağına Kürtler olsun, kıyamet mi kopacak?” diye sordu.

Demokratik Birlik İnisiyatifi tarafından Mardin’de “Mezopotamya’da Halklar, İnançlar ve Demokratik Ortak Yaşam Konferansı” düzenlendi. Artuklu ilçesinde bulunan bir salonda yapılan konferansa farklı kesimlerinden birçok isim katıldı. Konferans, katılımcıların Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice ve Ermenice selamlanması ile başladı. Konferansın açılış konuşmalarını Demokratik Birlik İnisiyatifi Eş Sözcüleri Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Mehmet Kamaç ile yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk yaptı.

PKK terör örgütü lideri Öcalan’ın çağrısı hakkında konuşan Türk, “Biz bu süreci büyük bir sabırla ve dikkatle izliyoruz. İnanıyoruz ki demokratik Cumhuriyete ulaşmak bizlerin çabasıyla mümkün olacaktır. Önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemdeyiz. Birlik bu süreci daha da büyütecek.” dedi. “Yeni dönemde sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve aşiretleri ve farklı kesimleri kucaklayacak, bir çalışmanın yapılması gerektiğine” dikkat çekti.

Sürecin olumlu bir şekilde ilerlediğini ifade eden Türk, Suriye’deki gelişmelere dikkat çekti:

Ama önümüzde engeller var. Bu engeller Suriye’deki gelişmeler, Kürt halkının oradaki özgür, demokratik geleceğine ipotek koymak isteyen anlayışlarla karşı karşıyayız. Bunun aşılması gerekiyor.

Burada özellikle hükümete seslenmek istiyoruz. Kürtler silaha sarılmak zorunda kaldı. Kendi güvenliğini sağlamak için silaha sarıldı. Bir ordu oluşturmadı. Kendi güvenliğini sağlamak için silaha sarıldı. Şimdi burada Kürtlerin silahlarını bırakmaları isteniyor.

Özellikle Türkiye. Peki, burada güvenliği kim sağlayacak? HTŞ’nin polisi yok. HTŞ’nin askeri yok. HTŞ’nin bir gücü yok orada.

error: Content is protected !!