Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Newroz Coşkusu: Binler Alanlara Akın Etti

Baharın ve yeniden doğuşun simgesi olan Newroz, Diyarbakır’da binlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Kentin farklı noktalarından gelen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren kutlama alanını doldurdu.

Newroz ateşinin yakılmasıyla başlayan etkinliklerde, alandaki kalabalık halaylar çekerek bayram sevincini doyasıya yaşadı. Renkli görüntülere sahne olan kutlamalarda, geleneksel kıyafetler ve yöresel motifler dikkat çekti.

Program kapsamında Tuncer Bakırhan, Çetin Arkaş, Veysi Aktaş, Leyla Zana ve Ayla Akat Ata ile ittifak temsilcileri konuşmalar gerçekleştirdi.

Yapılan konuşmalarda birlik, dayanışma ve barış vurgusu ön plana çıktı.

Kutlamalarda sahne alan isimler arasında Koma Agirê Jiyan, Alend Hazım, Zinar Sozdar ve Zeynep Casalini yer aldı.

Sanatçıların performanslarıyla birlikte alandaki coşku doruğa ulaştı, binlerce kişi şarkılara eşlik ederek halaylar çekti.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı etkinliklerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, kutlamalar gün boyu sorunsuz şekilde devam etti.

Newroz’un barış, kardeşlik ve umut mesajı verdiğini ifade eden katılımcılar, bu anlamlı günün her yıl daha büyük bir coşkuyla kutlanmasını temenni etti.

DİĞER GALERİLER

TÜMÜ

Diğer Galeriler

Foto Galeri Ana Sayfa