Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hakkari’de 1 Mayıs Çağrısı: “Alanlarda Buluşalım, Mücadeleyi Büyütelim”

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm emekçileri ve yurttaşları alanlara davet etti.

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma

Platform, 1 Mayıs’ın yalnızca bir kutlama değil; emeğin sömürülmesine, eşitsizliğe ve adaletsizliğe karşı güçlü bir duruş günü olduğuna dikkat çekti.

Yapılan açıklamada, artan hayat pahalılığı, işsizlik ve güvencesiz çalışma koşullarının emekçilerin yaşamını zorlaştırdığı belirtilerek, demokratik bir toplumun ancak örgütlü mücadele ve dayanışmayla mümkün olabileceği vurgulandı.

Emekçilerin haklarını kazanmasının yolunun birlikte hareket etmekten geçtiği ifade edildi.

Platform, 1 Mayıs alanlarının sadece ekonomik taleplerin dile getirildiği yerler olmadığını, aynı zamanda barışın, demokrasinin ve eşit yurttaşlık talebinin yükseltildiği ortak bir zemin olduğunun altını çizdi.

Açıklamada, bu alanlarda yükselen sesin halkların kardeşliğini ve ortak geleceğe dair umudu temsil ettiği belirtildi.

Program Detayları Açıklandı

Hakkari’de düzenlenecek 1 Mayıs programı kapsamında katılımcılar, 1 Mayıs Cuma günü saat 11.00’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanacak.

Ardından çevre yolu üzerinde yürüyüş gerçekleştirilecek, anıt önünde yapılacak basın açıklamasının ardından etkinlik davul-zurna eşliğinde kutlamalarla devam edecek.

Platform, tüm işçileri, kamu emekçilerini, kadınları, gençleri, emeklileri, siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını 1 Mayıs’ta alanlarda buluşmaya çağırdı.

“Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın Örgütlü Mücadele”

Açıklamanın sonunda ise şu ifadelere yer verildi:
“Yaşasın 1 Mayıs! Bijî Yêk Gulan! Yaşasın örgütlü mücadelemiz!”