GündemHakkâri’de Gastronomi Etkinliği Coşkusu
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile Hakkâri Valisi Ali Çelik, Bir Anadolu Şenliği’nin açılış günü kapsamında Meydan Medresesi’nde düzenlenen gastronomi etkinliklerine katıldı. Protokol üyeleriyle birlikte alana gelen heyet, yöresel lezzetlerin tanıtıldığı stantları tek tek gezdi.
23.08.20251 dk okumaGüncelleme: 01.11.2026 22:04
Doğaba, Kıris, Tırşik, Devin, Keledoş ve Lalaped Tatlısı gibi Hakkâri mutfağının seçkin tatları, etkinliğin gözdesi oldu. Katılımcılar, hem geleneksel yemeklerin yapım süreci hakkında bilgi aldı hem de yöreye özgü kültürel mirasın yaşatılmasına tanıklık etti.
Etkinlik sonunda Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Hakkâri’nin mutfak kültürünün Anadolu’nun zengin mozaiğinin önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkür etti. Vali Ali Çelik de, bu tür organizasyonların şehrin tanıtımına ve turizm potansiyeline büyük katkı sunduğunu belirtti.
Böylece, Bir Anadolu Şenliği sadece sanat ve müzikle değil; mutfak kültürüyle de Hakkârili vatandaşlara unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Yorumlar