Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Su Kesintileriyle İlgili Açıklama

Hakkâri Belediye Başkan Vekili Tayyar Emre Mahmutoğlu, şehir merkezinde son günlerde yaşanan su kesintileriyle ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, kesintilerin teknik bir arızadan ya da belediyenin ihmalkârlığından kaynaklanmadığı vurgulandı.

Hakkâri Belediye Başkan Vekili Tayyar Emre Mahmutoğlu, şehir merkezinde son

Mahmutoğlu’nun açıklamasında, şehir merkezinin içme suyu ihtiyacının Golan ve Berçelan yaylalarındaki doğal su kaynaklarından karşılandığı, bu kaynaklardan gelen suyun isale hattı aracılığıyla depolara ulaştırılarak tüm mahallelere dağıtıldığı hatırlatıldı.

Yapılan saha incelemeleri ve belediye ekiplerinin tespitleri sonucunda, bazı çobanlar, berivanlar ve koçerler olarak bilinen hayvan yetiştiricilerinin, hayvan ya da tarla sulamak amacıyla isale hattındaki boruları kasten kırarak izinsiz su aldığı bilgisine ulaşıldığı bildirildi.

Söz konusu eylemlerin, Türk Ceza Kanunu’nun 152. maddesi kapsamında “kamu malına zarar verme” ve 237. maddesi kapsamında “karşılıksız yararlanma” suçlarını oluşturduğu ifade edilen açıklamada, ayrıca 2560 sayılı İSKİ Kanunu ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca yasal işlem başlatılacağı ve tazminat davalarının açılacağı belirtildi.

Başkan Vekili Mahmutoğlu, konuya ilişkin alınan önlemleri ise şu şekilde sıraladı:

• İsale hattına zarar veren kişilerin tespiti amacıyla güvenlik güçleri ve jandarma ile ortak çalışma yürütülmektedir.

• Suya izinsiz müdahalede bulunan şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır.

• Zarar gören hatların onarımı süresince şehrin su dağıtım programı yeniden düzenlenecek ve kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

Açıklamada, “Halkımızın en temel yaşam hakkı olan içme suyunu gasp eden, kamu malına zarar veren ve tüm şehri mağdur eden bu tür eylemler asla cezasız kalmayacaktır.” ifadelerine yer verilirken, vatandaşlardan benzer durumları belediyeye veya güvenlik güçlerine bildirmeleri konusunda duyarlılık gösterilmesi istendi.