Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trump’tan Güney Amerika’ya Sert Sözler: Küba, Kolombiya ve Meksika’yı Hedef Aldı

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, yaptığı son açıklamalarda Güney Amerika ülkelerini hedef alan sert ifadeler kullandı. Trump’ın sözleri uluslararası kamuoyunda tartışma yarattı.

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, yaptığı son açıklamalarda Güney Amerika

Trump, Küba’ya yönelik açıklamasında, “Onların da sayılı günü var” ifadelerini kullanarak ülkeye karşı sert bir tutum sergiledi.

Kolombiya hakkında da ağır iddialarda bulunan Trump, ülkeyi “hasta bir ülke” olarak nitelendirirken, Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro için “hasta bir adam tarafından yönetiliyor” dedi. Trump ayrıca, Petro’nun uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı olduğunu öne sürerek, “Kolombiya lideri Gustavo Petro uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor” iddiasında bulundu.

Açıklamalarının devamında Trump, Kolombiya’ya yönelik olası bir müdahaleye işaret eden bir ifade kullanarak, “Kolombiya operasyonu kulağa hoş geliyor” dedi.

Meksika’ya ilişkin değerlendirmelerinde ise Trump, ülkede devlet otoritesinin zayıf olduğunu savunarak, “Meksika’yı uyuşturucu kartelleri yönetiyor” ifadelerini kullandı.

Trump’ın bu açıklamaları, bölge ülkeleriyle ABD arasındaki diplomatik ilişkiler ve güvenlik politikaları açısından yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.

Özellikle Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro’ya yönelik suçlamaların, uluslararası hukuk ve diplomasi çerçevesinde nasıl bir karşılık bulacağı merak konusu oldu.