Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hakkâri’de Okullar Tatil Edildi

Hakkâri Valiliği, il genelinde etkili olan aşırı soğuk, don ve buzlanma ile 31 Aralık 2025 Çarşamba günü saat 11:00’den itibaren başlaması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle önlemler aldı. Vatandaşların ve öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması amacıyla bir dizi tedbir uygulamaya konuldu.

Hakkâri Valiliği, il genelinde etkili olan aşırı soğuk, don ve

Buna göre, Hakkâri il genelindeki tüm resmî ve özel eğitim kurumlarında (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, yaygın eğitim kurumları, rehabilitasyon merkezleri, özel kreşler ve gündüz bakım evleri dahil) 31 Aralık 2025 Çarşamba günü eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri (RAM) da aynı tarihte hizmet vermeyecek.

Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan; hamile ve engelli personel, diyaliz hastaları, kalp, böbrek yetmezliği veya kanser gibi kronik rahatsızlığı bulunan kamu görevlileri ile 0–12 yaş arası çocuğu bulunan kamu çalışanı çiftlerden anne veya babadan biri, 31 Aralık 2025 Çarşamba günü idari izinli sayılacak.

Valilik açıklamasında, sağlık hizmetlerinde görev yapan personel ile sahada acil durum sorumluluğu bulunan Jandarma, Emniyet, AFAD gibi kurum çalışanlarının idari izin durumlarının kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde ilgili amirler tarafından planlanacağı ifade edildi.

Yetkililer, vatandaşları yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.