Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hakkâri’ye Meteoroloji’den Sarı Kodlu Uyarı! Sel Ve Heyelan Riskine Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hakkâri ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. 15 Ekim Perşembe günü ilk saatlerden itibaren etkili olması beklenen sağanak yağışların, sel ve su baskını başta olmak üzere çeşitli olumsuzluklara yol açabileceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hakkâri ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı

Hakkâri Merkez Ve Çukurca İçin Kritik Uyarı!

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan sarı kodlu uyarıda, Hakkâri’nin Merkez ve Çukurca ilçelerinde kuvvetli sağanak ve yerel gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Uyarı kapsamında Van’ın batı ve güney ilçeleri ile Muş ve Bitlis çevreleri de bulunuyor.

Sel, Heyelan Ve Ulaşımda Aksamalar Yaşanabilir!

Kuvvetli yağışlarla birlikte;

Sel ve su baskını
Heyelan ve yıldırım
Kuvvetli rüzgâr
Yerel dolu yağışı ve hortum
Ulaşımda aksamalar

gibi olumsuzlukların yaşanabileceği ifade edildi.

Uyarı 30 Saat Sürecek!

Meteoroloji’nin açıklamasına göre uyarı, 15 Ekim Perşembe saat 00.00’da başlayacak ve 16 Ekim Cuma saat 06.00’ya kadar devam edecek.

Yetkililer, vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını, dere yataklarından uzak durmalarını ve güncel meteorolojik duyuruları takip etmelerini istedi.