Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KESK Hakkari: “Karanlığa Karşı Barış, Adalet ve Emeğin Mücadelesini Büyüteceğiz”

KESK Hakkari Şubeler Platformu, 2026 yılına girerken yayımladığı yeni yıl mesajında; savaşlara, yoksulluğa, eşitsizliğe ve otoriter baskı politikalarına karşı barış, demokrasi ve emek mücadelesini büyütme çağrısı yaptı.

KESK Hakkari Şubeler Platformu, 2026 yılına girerken yayımladığı yeni yıl

Açıklamada, kalıcı barışın ancak adalet, özgürlük ve halk iradesinin esas alındığı bir toplumsal düzenle mümkün olduğu vurgulandı.

KESK Hakkari Şubeler Platformu tarafından yapılan açıklamada, emperyalist çıkarlar uğruna sürdürülen savaşların ve neoliberal politikaların dünya genelinde derin bir sosyal yıkıma yol açtığı belirtilerek, Türkiye’den Ortadoğu’ya, Latin Amerika’dan Afrika’ya kadar geniş bir coğrafyada halkların ortak bir karanlıkla karşı karşıya bırakıldığı ifade edildi. Ancak bu tabloya rağmen halkların barış, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin her geçen gün daha da güçlendiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, emekçilerin, kadınların, gençlerin, halkların ve ezilen inançların; savaşlara, sömürüye, yoksulluğa ve baskıya karşı onurlu bir yaşam talebiyle dünyanın dört bir yanında ayağa kalktığı vurgulandı. Barış talebinin yalnızca silahların susması anlamına gelmediği belirtilerek, eşitsizliklerin ortadan kaldırıldığı, emeğin sömürülmediği, halk iradesinin esas alındığı demokratik bir toplum özleminin altı çizildi.

2026 yılına girerken çatışmaların sona erdiği, halkların kendi kaderini özgürce belirlediği ve emeğin yaşamın merkezine alındığı bir düzeni savunmaya devam edeceklerini belirten KESK Hakkari, kayyım politikalarıyla gasp edilen halk iradesine, grev yasaklarıyla bastırılan emek mücadelesine ve ifade özgürlüğünü hedef alan uygulamalara karşı dayanışmayı büyütme kararlılığını yineledi. Demokrasi mücadelesinin ancak sokakta, işyerinde ve yaşamın her alanında örgütlü mücadeleyle kazanılabileceği ifade edildi.

Ortadoğu’daki savaş ve çatışmaların halklara yalnızca acı, yıkım ve göç getirdiğine dikkat çekilen açıklamada, Türkiye’de ve bölgede barışın inşası için inkâr ve imha politikalarının terk edilmesi, diyalog ve müzakere zeminlerinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Barış mücadelesinin aynı zamanda emek, demokrasi, kadın ve gençlik mücadelesi olduğu ifade edildi.

KESK Hakkari Şubeler Platformu açıklamasını, 2026 yılının Türkiye’de ve dünyada savaşların sona erdiği, barışın ve adaletin egemen olduğu, halkların ve emekçilerin eşit, özgür ve onurlu bir yaşamı birlikte kurduğu bir yıl olması temennisiyle tamamladı.